Skip to content
Reindex tasks i Kibana

Se og stoppe reindex i Elasticsearch

Når du bruger Elasticsearch, kan du støde på situationer, hvor du har brug for at reindexere dine data. Reindexering kan være en tidskrævende proces, og det kan være vigtigt at vide, hvornår reindexeringen er færdig.

Først og fremmest er det vigtigt at forstå, hvad en reindexeringsopgave er. Reindexering er processen med at kopiere data fra en eksisterende Elasticsearch-indeks til en anden indeks. Dette kan være nyttigt, hvis du vil ændre index settings eller tilføje nye felttyper til dit indekses mapping.

Når en reindexeringsopgave kører, vil du normalt se, at Elasticsearch-brugerens CPU-brug og hukommelsesforbrug stiger. Du kan bruge Kibana -> Dev tools elle cURL, for at se, om der kører reindexeringsopgaver.
Elasticsearch har en _tasks API, som giver dig mulighed for at se, hvilke opgaver der kører i øjeblikket, og hvilken tilstand de er i. Du kan sende en GET-forespørgsel til /_tasks for at se alle de aktive opgaver, der kører.

Du kan også filtrere resultaterne ved hjælp af task.name feltet. Reindex-opgaver starter normalt med “reindex” i navnet, så du kan filtrere resultaterne ved at bruge en forespørgsel som denne:

GET _tasks?detailed=true&actions=*reindex

Dette vil returnere en liste over alle de aktive reindexeringsopgaver, der kører i øjeblikket.

Hvis du har brug for at stoppe en reindexering kan du gøre det ved at stoppe en bestemt task:

POST _tasks/<node_id>:<task_id>/_cancel

Du skal udskifte node_id og task_id, som du kan finde i listen du fik ud tidligre.

Hvis du vil stoppe alle reindex tasks på en gang kan du bruge følgende kommando:

POST _tasks/_cancel?actions=*reindex

Men husk at det vil stoppe ALLE reindex tasks på en gang.

Back To Top