Skip to content

Lån af bøger fra eReolen.dk på Ubuntu 11.10

Jeg fandt ved et tilfælde ud af at men kan låne bøger fra sit bibliotek på nettet via et site som hedder eReolen.dk. Men desværre har de lagt sig fast på en teknologi som tilsyneladede kun findes til Windows, og da jeg ikke er ejer af en Windows PC er det jo lidt begrænset hvad jeg kan bruge det til 🙁

Men jeg satte mig for at se om jeg ikke kunne få det til at virke aligevel og det lykkedes fint 😉 Jeg fandt ud at at Wine sagtesn kunne køre Adobe Digital Editions. (http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=15545)

Det er faktisk ganske let at få til at virke.

  1. Først skal du sikere dig at du har installeret Wine. Det kan du gøre fra Software Centret.
  2. Download derfter Adobe Digital Editions til Windows fra Adobes hjemmeside. (http://kb2.adobe.com/cps/403/kb403051/attachments/setup.exe)
  3. Åben mappen du har gent filen i og højreklik. Vælg at åbne filen med Wine. Så vil installationen gå i gang.
  4. Du vil blive spurgt om du du vil lave genveje til startmenu osv. og det er en god ide, så vil du kunne finde i Adobe Digital Edition i Ubuntu’s almindelige startmenu.
  5. Herefter er du klar til at kunne åbne epub filerne som du downloader fra eReolen.dk

 

This Post Has One Comment

Skriv et svar

Back To Top