Skip to content

Autostart af programmer på Ubuntu 11.10

Jeg benytte et par ældre maskiner med Ubuntu til at vise noget data fra en hjemmeside på nogle skærme. Derfor havde jeg brug for at kunne at Ubuntu selv logger ind starter Firefox og Firefox skal også selv starte i fuld skærm.

At få Ubuntu ti at logge ind selv var ikke et store problem. Man klikker bare på brugernavnet i bjælken i toppen af skærmet og vælger Bruger konti. Her kan man så efter man har låst op ændre brugeren til at den automatisk skal logge ind.

For at få Firefox til at starte hver gang der logges ind skrev jeg følgende i en terminal:

sudo cp /usr/share/applications/firefox.desktop /etc/xdg/autostart

Jeg kopierede startmenu genvejen til Firefox til /etc/xdg/autostart. Det gør at Firefox nu vil starte automatisk for alle brugere der logger. Hvis man kun vil have det skal være for den enkelte bruger kan man benytte et program som hedder Opstartsprogrammer til at konfigurere dette.

For at få Firefox til altid at starte i fuld skærm, satte jeg først startsiden til den ønskede side og så installerede jeg et plugin et plugin som hedder R Kiosk. Dette plugin sikre at Firefox altid starter i fuld skærm. Den sætter også nogle begrænsninger så man ikke sådan lige kommer til at pille ved Firefox, så man kan ikke rigtigt benytte Firefox som almindelig browser.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Back To Top