Skip to content

Encode MOV filer til FLV

Det er nemt at konvertere videoer til andre formater på Linux. Der findes flere forskellige programmer til at gøre det med. Hvis man vil gøre det med det grafisk program kan man f.eks. benytte WinFF, som er en frontend til ffmpeg. Denne findes også til Windows.
WinFF er dog ikke så fleksibelt, så hvis man vil have fuld fleksibilitet kan man benytte flere forskellige kommandolinie baserede programmer så som mencoder og ffmpeg.

Jeg havde en lille opgave med at konvertere nogle videoer som var optaget i 1080p med et videokamera. De skulle ligges på en hjemmeside og derfor skulle de laves om til Flash Video.

Hvis man blot ønsker en 1 til 1 konvertering vil man kunne beytte følgende

ffmpeg -i input_file.MOV output_file.FLV

Hvis man ønsker at lave lidt om på opløsning og/eller optimere opløsning eller størrelse kan man benytte følgende.

mencoder -forceidx -of lavf -oac mp3lame -lameopts abr:br=1024 -srate 22050 -ovc lavc -lavcopts vcodec=flv:vbitrate=1400:mbd=2:mv0:trell:v4mv:cbp:last_pred=3 -vf scale=960:540 -o output_file.flv input_file.MOV

Lig mærke til parameteren -vf scare=960:540. Dette er størrelsen som du ønkser at outout videoen skal være. For at optimere selve fil størrelsen i forhold til kvalitet skal man justere på vbitrate=1400. Hvis den er lavere vil videoen blive dårligere kvalitet og ønsker man en bedre kvalitet skal den sættes op.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Back To Top