Skip to content

Opsætning af separate logfiler i Syslog på Ubuntu server

Når jeg udvikler benytter jeg ofte Syslog til at logge informationer eller fejl. Men /var/log/syslog kan godt blive lidt uoverskuelig, så jeg sætter gerne Syslog op så den smider mine beskeder over i nogle separate filer.

Den måde jeg gør det på er ved at sortere beskederne vi indhold. Når jeg laver en Syslog besed laver jeg den så den har en prefix i beskeden. På den måde ved jeg hvilken del af min applikation som beskeden høre til.

En besked kunne se ud som følgende:

[Generalfailure Login] Brugeren  kunne ikke logge ind

Syslog sørger selv for at sætte dato osv ind. Så behøver ikke sætte en dato/tid i beskeden.

I Syslog’s config vil jeg så lave så alt der starter med [Generalfailure Login] bliver logget til en bestemt fil.
Rediger /etc/rsyslog.d/99-generalfailure

:msg,contains,"[Generalfailure Login]" /var/log/generalfailure/login.log

Gem logfilen og genstart rsyslog.

Nu vil alle beskersom indeholder [Generalfailure Login] blive logget til /var/log/generalfailure/login.log

Alle beskederne vil dog stadig blive logget til den normale syslog

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Back To Top