Skip to content

DNS til lokal virtuel server

Jeg benytter Vagrant og Virtualbox til mine web udviklingsprojekter. Men en af det lidt irriterende ting er at man altid skal have rettet i sin host fil for at lave domæner til de lokale maskiner.

For at kunne teste det jeg laver har jeg brug for at have mindst et domæne, for at kunne gøre dette kunne jeg rette min host fil og tilføje følgende:

10.10.0.22    www.test.local  img.test.local

På Linux og Mac findes hostfilen i /etc/hosts. På Windows findes den i %systemroot%\system32\drivers\etc\hosts.

En anden måde man også kan benytte uden man skal sætte noget op på hostmaskinen er xip.io. Dette er en dymanisk domæne serverice. Du skal ikke tilmelde dig eller sætte noget op. Helt uden du gør noget kan du med det samme benytte en adresse som www.10.10.0.22.xip.io eller demo.10.10.0.22.xip.io. Det der sker er at de kigger på domænet og mapper den IP som er en del af domænet til IP adressen. Du skal så bare sørge for at Apache svare på adressen på den virtuelle maskine.

Dette kræver dog at man har internet. Hvis man ikke har det er det bedre at rette host filen til.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Back To Top