Skip to content

Reindexeing af Elasticsearch index med Elasticdump

En af de lidt irriterende ting ved Elasticseach er er man ikke kan ændre på mapping uden skal skulle reindexere. Det skal lige siges at man kan sagtens tilføje flere felter eller en ny type osv. Men allerede indexeret data kan ikke laves om.

Det skyleds at alt data i Elasticseach er analyseret. Dette gøres på indsættelse tidspunktet, så hvis man ændre på mapping uden af resindexere data vil ændringen ikke have effekt på det data der allerede er indsat.
Så hvis man vil ændre på mappingen, blive man nød til at lave en reindexering.

Der er mange måder at få eksporteret og indsat data igen på. Jeg benytte en kombination af egne scripts og elasticdump. Med Elasticdump kan du eksportere data og mapping og derefter importere det senere, det man kan kalde en backup. Men du har også mulighed for at eksporterer og impoterer i et huk.

Du kan inde elasticdump her, hvor det også er muligt at se hvordan du bruger den.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Back To Top