Skip to content

Tag kontrollen over dine data

Jeg har altid været facineret af alt det snarte man kan med en pc eller på nettet. Derfor har services på nettet også altid draget mig. Har fakstisk altid været opmærksom på hvilke konsekvenser det også kan have. Der er jo ikke noget der er gratis, man betaler på en eller anden måde. Men jeg er sikker på at jeg faktisk ikke helt ved hvad jeg siger ja til og hvilke konsekvenser det har når jeg f.eks. bruger Googles apps.

Derfor har jeg valgt at tage kontrollen over mine data.

Det er stadig ikke nemt at undgå at benytte Googles søgemaskine, men kalender, kontaktpersoner, drev og gmail, er faksitsk ikke svart at erstatte med noget du selv har den fulde kontrol med.

Jeg har valt at skifte til Nextcloud, som jeg selv hoster. Det er dog ikke noget krav at du selv skal hoste den på din egen server. Det hele handler om hvem der har lov til at snage i dine data, så du kan sagtesn benytte en hosted løsning. Forskellen ligger jo i at hvis du benytter f.eks. Googles gratis apps har de lov til at kigge i dine data og målrette reklarmer vidre sælge oplysninger de har fundet ud af om dig.

Det er ikke svært at sætte tingene op i Nextcloud, der er ligefrem vejledninger til hvordan du migrære dine data til en Nextcloud løsning. Så det er bare med at komme igang og tage ansvaret for dine date.

Back To Top