Skip to content

Få styr på dine kodeord med Nextcloud Passwords

Vi ved alle hvor vigtigt det er at have styr på sine koder. Hvor vigtigt det er vi ikke bruger den samme kode 2 steder. Hvor vigtigt det er at vi bruger “sikre” kodeord.

Vi ved også hvor besværeligt det er at huske alle de koder!

Jeg har gennem mange år haft nogle systemer i mit hoved til at systematisere koder så jeg kan huske dem. Nogle triks som jeg egentligt læste på en eller andet siminar en gnag. Men med tiden er det aligevel blevet for besværligt at huske alle de koder.

Det med skrive dem den er jo ikke lige det man sådan tænker er den sikreste måde, men hvis alternativet er at man genbruger og har dårlige koder, så er det helt sikkert en bedre løsning. Jeg valgte egenligt bare for at teste det at bengynde at bruge Nextcloud Passwords og det har jeg slet ikke fortrudt siden.

Det er ikke fordi at jeg tror at Nextcloud Passwords, er den eneste password husker på markedet der dur. Men det er godt nok nemt og bekvemt at man altid har sine login oplysninger ved hånden. Det er helt sikkert også en meget mere sikker løsning, for nu beder jeg bare om at få et autogeneret password når jeg skal oprette et login til et nyt sted. Det øger helt sikker sikkerheden, da jeg så aldrig har to ens koder.

Der findes både Android apps (sikker også til iPhone) og plugins til browsere, som gør at det hele bliver endnu nemmere. De gør nemlig at du får mulighed for at benytte dine login oplysninger fra Nextcloud Passwords, ligesom når du har valgt at gennem dem i din browser. Du kan på samme måde også hurtigt gemme nye login oplysninger.

Back To Top