Skip to content

Egne domæner på WordPress multisite installation

Når man laver en multisite installation i WordPress har man to muligheder for hvordan web adresser kan sættes op. Man kan benytte subdomæner eller man kan lave det som en underside til et hoved domæne.

Eksempel på subdomæne kunne være http://test.multisitedomæne.dk eller underside http://www.multisitedomæne.dk/nyblog.

Men i nogle tilfælde vil man måske hellere at hver blog har sit eget domæne. Så vil hovedsiden stadig have http://www.multisitedomæne.dk og en oprettet side vil kunne have http://www.test.dk.
Denne funktionalitet er ikke indbyttet i WordPress som standard, men det kan heldigvis nemt installeres 🙂

Til at tilknytte domæner kan man benytte WordPress MU Domain Mapping plugin. Dette er dog ikke et helt almindeligt plugin, så du kan ikke installere det med på den normale måde. Det vil sige det kan man nu godt, men det vil ikke virke hvis du gør. Du skal i stede downloade den op pakke zip filen ud.
Filen sunrise.php skal du ligge i mappen wp-content/. Dette er en speciel fil som WordPress vil læse inden noget på siden vises. I zip arkivet vil der også være en fil som hedder domain_mapping.php denne fil skal ligge i mappen wp-content/mu-plugins det er ikke sikker at mappen findes, så skal du bare lave den.

Efter installation skal du

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Back To Top