Skip to content

cforms – Formulare til WordPress

Jeg har gennem et stykke tid benyttet cforms til WordPress. Det er forholdsvis nemt med cforms at oprette og design sine formulare og det er dejligt at man ikke skal lære brugere at bruge shorttags i posts/sider mm. for at sætte noget ind.
cforms sætter et ikon ind i editoren som gør at man kan vælge den form man vil have sat ind i sin post eller på siden.

Man bestemmer selv hvordan formen skal se ud. Der er masser af muligheder med tekst, teksarea, checkbox og radio mm. Desuden kan man style både formularen og evt. den mail man sender som reply til udfylderen.

En lille ting som dog godt kunne gøres bedre i den nuværende version 14.6 er at under installation bliver der skrevet den fulde sti til wordpress basedir, i filen ‘wp-content/plugins/cforms/abspath.php‘.
Wordpress har egentligt en global konstant som hedder ABSPATH som normalt kan benyttes, men af en eller anden grund virker den ikke i cforms og det er sikkert derfor man har lavet dette lille hack.

Grunden til at det er lidt irriterende er at jeg udvikler lokalt og putter alting jeg laver i et versions system, og derefter puller det i produktion. Men min lokale path er ikke den samme som på de webhoteller som siderne kommer op på :-/

Jeg har valgt at rette i filen så den istedet bruger en relativ stik, så der i stedet for eks. $abspath = ‘/var/ww/wordpress’; står $abspath = ‘../../../’;
Det gør at det er mere generisk og burde virke i alle WordPress installationer som ligger plugins det normale sted.

Men ud over denne lille udfordring er cforms rigtig god 🙂

Du kan finde cforms her.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Back To Top