Skip to content

Multisite WordPress

Med WordPress har man mulighed for at lave det der kaldes et WordPress Network, eller som det tidligere blev kalt, Multisite Wordpres. Dette fungere lidt som på WordPress.com. Det går i bund og grund ud på at man nemt kan oprette flere sider på forskellige adresser, uden at man skal insallere WordPress igen.

Når man har installeret WordPress på denne måde vil man få et nyt administrator nivau ‘Netværks administrator’. Som netværks administrator kan man styre de enkelte sites osv.

De enkelt sites er berænset lidt i forhold til en normal WordPress installation, så man kan kun installere plugins og themes som netværks administrator. Så de administratore på de enkete side kan ikke selv installere noget. De kan dog selv vælge hvilke plugins de vil benytte og selv vælge mellem de themes som netværels admnistratoren har installeret.
Netværeks administratoren kan desuden definere plugins og themes som kun kan benyttes af bestemte sites. Så alle sites benhøver ikke at have adgang til alle plugins og themes.

Insallation

For at installere WordPress på denne måde skal man først installere den som man normalt ville gøre. Når installationen er færdig skal man tilføje en enkelt linie til wp-config.php. Denne fil finder du i roden af installationen.
Du skal tilføje fælgende:

define(‘WP_ALLOW_MULTISITE’, true);

Sæt linien ind før ‘// ** MySQL settings – You can get this info from your web host ** //’

Efter dette er gjort gå til kontrolpanelet. Under ‘Værktøjer’ vil du finde et nyt punkt som hedder ‘Netværksopsætning’. Følg vejledningen på siden.

Når du næste gang logger ind, vil du når du klikker på dit navn oppe i højre hjørne, kunne finde punktet ‘Netværks administrator’. Fra denne side kan du administrere sider, themes og plugins for hele netværket.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Back To Top