Skip to content

Fif til DHCP server på Windows 2008

Address Scopes
Jeg havde brug for at udvide scopet til at includere endnu et subnet og efter at have sørget for at router osv. var konfigureret og klar til at benytte endnu et subnet ville jeg så lige tilføje det i vores AD. Men så let skulle det ikke være….. 🙁 man kan desværre ikke have flere Scopes på et interface.
Jeg var godt klar over at serveren var nød til at skulle have en ip på sammen net, men Microsoft har lavet det sådan at man ikke kan gøre det ved at tilføje en ekstra ip til det samme interface. Så hvis man vil have to scopes bliver man nød til at installere et ekstra netkort. På Linux er dette heldigvis ikke nødvendigt. Her kan man bare lave et virtuelt interface med adresse på det nye ip scope, så ikke noget hardware begrænsning 🙂

Excluded rages og Reservations
En lille praktisk ting som kan være meget rart er at man godt kan tildele adresser som er Excluded via Reservations. Så man kan godt sige at printere skal ligge i et område og så senere reservere adressen til en printer via mac adresse senere. Så er det lidt nemmere at sikre at der ikke er nogen som har adressen inden man finder ud af mac adressen 🙂

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Back To Top