Skip to content

Tilføj menuer til dit WordPress theme

Man kan selv skabe sine egen menuer i WordPress. Dette gøres uner Udseende -> Menuer. Det kræver dog at det tema som du benytter understøtter menuer.

Man kan på en simpel måde selv tilføje menuer. Dette kræver at du redigere det tema som du vil benytte og tilføjer noget kode.

Først skal menuerne defineres, dette gøres i filen functions.php.

/**
 * Register menus
 */
add_action( 'init', 'register_zebs_menus' );

function register_zebs_menus() {
	register_nav_menus(
		array('menu-top' => __( 'Menu Top' ),
		      'menu-left' => __( 'Menu Left' ))
	);
}

Her er et eksempel hvor vi tilføjer to menuer. Det første der gøres er at vi registrere at WordPress skal udføre en funktion som jeg har valgt at kalde register_zebs_menus, under init. Det vil sige når WordPress startere op.

Funktionen vil så registrere to menuer. De defineres i et array, hvor key er id på menuen og værdien er det oversatte navn som vises i kontrolpanelt. Man kan selv tilføje alle de menuer man har lyst til array’et.

Nu vil menuerne kunne sættes op i WordPress kontrolpanelet. Men der vil endnu ikke blive vist noget på siden. Vi skal først have sat noget kode ind som placere menuerne i temaet.
Dette vil sætte Menu Top ind der hvor du ønsker det,

wp_nav_menu( array( 'theme_location' => 'menu-top' ) );

og dette vil sætte Menu Left ind.

wp_nav_menu( array( 'theme_location' => 'menu-left' ) );

Vær opmærksom på at menuerne sættes ind som lister. Så man skal definere CSS som passer til hvordan man vil have menuer til at se ud.

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Back To Top