Skip to content

Hvordan man sletter Shadow copies på Windows 2008 server

Jeg fik et problem med at der ikke var mere plads på C: drevet på en Windows 2008 server. Jeg gav mig til at undersøge hvad det var der fyldte. Jeg benytter et lille program som hedder Windirstats til at finde ud af hvad det er der fylder.

Jeg kunne ikke helt se hvad det var da der kun var brugt ca. 50% af pladsen på filer. Så gav mig til at tjekke Shadow Copy. Der burder ikke være Shadow Copy på C: og kunne også konstatere at den ikke var slået til. Men kunne samtidig også se at den alligevel bruge ca 18GB hmmm……

Det viser sig så at vores backup software benytter Shadow Copy men af en eller anden grund ikke ryder op efter sig. Det har så gjort at der ligger en bunke Shadow Copies som så fylder hele diske.

Først forsøgte jeg at slette alle Shadow Copies ved at bruge følgende kommando:

Vssadmin delete shadows /For=C:

Det virkede desværre ikke, den forsøgte godt nok at slette alle Shadow Copies, men der skete bare ikke noget. For at fjerne dem måtte jeg først antivere Shadow Copy og derefter rettede jeg instillingerne til at den maksimalt måtte bruge 300MB plads. Det fik den til at slette noget, men for at være sikker på at alt var væk, kørte jeg igen kommandoen.

Nu var alt det gamle Shadow Copy væk og pladsen var frigivet 🙂

This Post Has 0 Comments

Skriv et svar

Back To Top